Kulttuuritietoja Suomesta, jotka sinun tulisi tietää

Kulttuuritietoja Suomesta, jotka sinun tulisi tietää 

Yksi mielenkiintoisimmista maista, joissa voit vierailla Euroopassa, on Suomi. Ystävällisten ihmisten ja viehättävien maamerkkien ansiosta tämä maa on hyvä maa, jota kannattaa tutkia ja ylittää tarkistuslista. 

Mikä tekee Suomesta hyvän vierailukohteen, on se, että siinä on joitain merkittävimpiä kulttuurikäytäntöjä, joita kohtaat. Joten, jos haluat tietää enemmän, tässä on joitain kulttuuritietoja Suomesta, joista sinun pitäisi tietää. 

Kätteleminen on tapa tervehtiä paikallisia 

. Muissa maissa ihmisten posken suuteleminen on yksi yleisimmistä tavoista tervehtiä ihmisiä. Tällaista elettä ei kuitenkaan hyväksytä Suomessa. Kun tapaat jonkun, paras tapa tehdä se on kättelemällä. Toisaalta, jos tapaat vieraita ensimmäistä kertaa, paras tapa tervehtiä ihmisiä on nyökkäys. 

Rahastapidetään töykeänä 

puhumista. Muissa kulttuureissa raha-asioista puhumista pidetään normaalina keskustelunaiheena. Suomessa tämä ei kuitenkaan ole hyväksyttävää, ja sitä pidetään töykeänä. Kun puhut ihmisille, varmista, että vältät rahaa koskevan aiheen nostamisen, ellet halua saada yritykseltäsi paheksuttavaa ilmeä.

Odota paljon taukoja puhuessasi paikallisten kanssa 

Keskustelut paikallisten kanssa voivat olla hieman robottisia, varsinkin jos et ole tottunut suomalaisten puhumiseen. Älä lannistu, kun kohtaat paljon taukoja keskustellessasi paikallisten kanssa, koska he puhuvat juuri näin. 

Henkilökohtainen tila on tärkeä suomalaisille 

Kun puhutaan ulkomaalaisten kanssa, suomalaiset pitävät yleensä etäisyyttä. Heidän kulttuurissaan heidän tapa olla kohtelias ja välttää häiritsemästä muita ihmisiä. Jos olet Suomessa, huomaat, että ihmiset eivät tervehdi sinua, se on heidän tapa osoittaa kunnioitusta. 

Päätät syötavasta ruokaosasta

Kun sinut kutsutaan syömään suomalaisessa kodissa, sinä päätät, kuinka paljon ruokaa syöt. Yleensä kaikki astiat tarjoillaan pöydässä tarjoilulusikalla. Ainoa kerta, kun pyydät muita ihmisiä tarjoamaan annoksesi, on, jos ruoka on ulottumattomissasi.

Viimeistele kaikki lautasellasi 

Kun sinut kutsutaan aterioimaan suomalaiseen ravintolaan tai kotitalouteen, sinun odotetaan valmistavan kaikki lautasellasi. Jäämien ottamista pidetään töykeänä, joten varmista, että syöt kaikki sinulle tarjoamasi astiat. 

Aamiainen on yksi päivän parhaista aterioista. 

Suomessa yksi suosituimmista aterioista on aamiainen. Toisin kuin muut maat, jotka nauttivat makeisista aamiaiseksi, suomalaiset kuluttavat yleensä voita, juustoa, leikkeleitä ja vihanneksia päivän ensimmäiseen ateriaansa.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *