Kitulan kulttuurikauppa: Beatbox Workshop ja lisää

Kitulan kulttuurikauppa: Beatbox Workshop ja paljon muuta! 

Tervetuloa Kitulan kulttuurikauppaan, josta löydät kaiken kulttuurin, taiteen ja muun! Tässä ominaisuudessa puhumme beatboxista. Järjestämme työpajoja niille, jotka ovat kiinnostuneita oppimaan musiikin tekemisestä äänellä. Beatboxingin takana on historia, ja uskomme, että on tärkeää oppia lisää sen alkuperästä ja siitä, miten se vaikutti eri kulttuureihin ympäri maailmaa. 

Mikä on Beatboxing?

Olet luultavasti kuullut katutaiteilijoita tekemässä freestyle-lyöntejä viihdyttääkseen ihailevaa yleisöä. Jos suljet silmäsi, saatat ajatella, että esiintyy koko bändi täydellisillä instrumenteilla, mutta todellisuudessa se on vain yksi henkilö, joka tekee kaiken taikuuden! Beatboxing on kulkenut pitkän matkan alusta, ja monet taiteilijat ja tuottajat hyödyntävät sitä nykyään globaalien hittien luomisessa. 

Yksinkertaisesti sanottuna beatboxing on taidetta käyttää suu, ääni ja huulet matkimaan rummujen, lyöntien, äänitehosteiden ja jopa soittimien ääniä. Beatboxer luo melodian päälle usein biittejä ja ääniä laulajille ja muusikoille. Pop-kulttuurissa beatboxingia pidetään hiphop-musiikin elementtinä, mutta se on nyt haarautunut laajaan valikoimaan musiikkityylejä ja tyylilajeja. 

Historia

Jotkut beatboxin varhaiset muodot tapahtuivat 1800-luvun alussa, kun maaseudun musiikki ja perinteinen afrikkalainen musiikki käyttivät taputusta tai lyödä lyöntejä kappaleisiinsa. Muut muusikot tekisivät voimakkaita hengitysääniä matkiakseen äänitehosteita – tekniikkaa, jota beatbox-artistit käyttävät edelleen. 

Rumpurytmien ja äänen matkiminen suun kautta oli populaarimusiikissa tuolloin, mutta sitä ei tunnettu sellaisenaan ennen hiphop-kulttuurin nousua. 1980-luvulla beatbox syntyi osana hiphop-musiikkia. Siitä lähtien beatbox-tekniikat kehittyivät pelkästä matkimisesta nykyaikaisempiin temppuihin, kuten kyky laulaa ja beatbox samanaikaisesti. 

Beatboxers jäljitteli tuolloin enemmän ääniä ja kehitti musiikkia vahvistavia biittejä. Kun Internetistä tuli suosittua, beatbox-kulttuuri sai suosiota verkkoyhteisöjen kautta 2000-luvun alussa. Taiteilijat alkoivat lähettää opetusohjelmia ja demoja suoratoistoalustoille, ja yhteisö nautti pian maailman ensimmäisestä beatboxing-konventiosta Lontoossa vuonna 2003.

Beats-tyypit

Kuten muissakin soittimissa, beatboxing koostuu jonkinlaisista notaatioista, joita muusikot käyttävät esityksissä käytettyjen kuvioiden kuvaamiseen. . Perusmerkinnät kaventuvat kolmeen malliin: ‘b’, ‘ts’ tai ‘t’ ja ‘k’. Beatboxers tuottaa laajan valikoiman ääniä näiden kolmen pääosan perusteella. Jotkut luovat äänitehosteita, jotka jäljittelevät hengitystä tai ilmapuhtauksia lisätäksesi syvyyttä. 

Vuonna 2006 kaksi taiteilijaa, nimeltään Mark Splinter ja Gavin Tyte, loivat Standard Beatbox Notationin kansainvälisen foneettisen aakkosen päälle amatööri beatboxereille mestaruuden hallitsemiseksi. Jos olet ensikertalainen, tutustu alla oleviin peruslyönteihin, jotta pääset alkuun:

 1. ‘b’ (perushuulipotku)

Perushuulipotku jäljittelee lähinnä bassorummun ääntä. Nämä ovat raskaampia lyöntejä muiden äänten rytmissä. 

 1. ‘T’ (Basic hi-hat)

Ajattele näitä kuvioita rumpusetin osana. ‘T’ toimii hi-hattuina tai kahtena symbaalina rytmikuviona. Se on kevyempi ja nopeampi kuin huulten potku. 

 1. ‘K’ (ulospäin k virveli)

‘k’ toimii virvelinä rytmikuviona. Tavallisessa rumpusarjassa virveli tuottaa terävän äänen, jonka sitten iski. Beatbox-kuviossa ‘k’ toimii samalla tavalla kuin se antaa lämpimän ja selkeän äänen. 

Workshopimme

Beatboxing on tarkoitettu kaikille – kuka tahansa voi oppia Beatboxin. Kitula Culture Shop tarjoaa taiteen työpajoja, jotka auttavat nuoria ja vanhoja oppijoita hallitsemaan taidetta. Tarjoamme beatbox-oppitunteja viikonloppuisin lapsille ja nuorille aikuisille. 

Voit varata yhden istunnon kerrallaan, mutta suosittelemme, että valitset joukkoistuntoja säästääksesi enemmän rahaa. Tarjoamme laajan valikoiman aikavälejä viikonloppuisin kiinnostuksen tasosta ja saatavuudesta riippuen. Opiskelijat saavat myös mahdollisuuden esiintyä konsertti-iltojemme aikana! 

Jos haluat oppia lisää tekemistämme, siirry kotisivullemme ja tutustu myymälämme moniin ominaisuuksiin. Tarjoamme laajan valikoiman työpajoja innostamaan enemmän ihmisiä laajentamaan tietämystään. Suurin osa istunnoistamme on käytettävissä viikonloppuisin, joten lapset ja nuoret voivat osallistua hauskanpitoon. 

Jos haluat varata kokeilujakson, ota rohkeasti yhteyttä meihin, ja henkilökuntamme osallistuu pyyntöihisi mahdollisimman pian. Huomioithan, että lähtö- ja saapumisaikoja on rajoitetusti, ja vaikka haluamme toivottaa enemmän ihmisiä liittymään työpajoihimme, tapahtumapaikkamme kapasiteetista ei voida tinkiä. Varaa etukäteen varmistaaksesi, että saat paljon. 

Kuinka hoitaa äänijohtoja

Yksi tärkeimmistä asioista, joita opetamme beatbox-oppilaillemme, on oikea tapa huolehtia heidän äänestään. Äänilaatikko on beatbox-taiteen tärkein instrumentti, ja jos et huolehdi siitä kunnolla, vahinkoja on vaikea peruuttaa. Tämä vaikuttaa suuresti äänten laatuun ja jopa puhumiseen. 

Joskus voi olla vaikea selvittää, ovatko äänijohdot vaurioituneet vai eivät. Äänialueemme muuttuu vanhetessamme, ja nämä muutokset voivat olla joko hienovaraisia ​​tai ilmeisiä. Useimmissa tapauksissa äänimuutokset ovat vaarattomia, mutta on muutamia asioita, jotka sinun on pidettävä mielessä äänen hoidossa:

 • Jos kurkusi sattuu jatkuvasti, kun puhut tai laulat pitkiä aikoja, tämä voi olla merkki siitä, että olet olet ylikuormittanut äänijohtojasi. Jos et lämmitä kunnolla, voit menettää äänesi päivässä. 
 • Jos huomaat äänesi muuttuvan raskaammaksi, ota huomioon tavat, joita saatat harjoittaa. Et ehkä juo tarpeeksi vettä tai olet juonut liikaa alkoholijuomia. 
 • Jos huomaat puhdistavasi kurkkuasi usein, sinun kannattaa harkita sen hoitamista heti. Selvitä, mikä voi saada sinut kurkkuun. 

Äänikaapelimme ovat herkkiä sille, mitä syömme, juotamme tai teemme. Tämä voi vaihdella ruokailutottumuksista paheisiin. Yksi tuhoisimmista tottumuksista näyttää ja näyttää olevan vaaraton. Jos haluat tietää, miten äänilaatikkoasi hoidetaan oikein, ota aikaa lukea ja ymmärtää alla olevat vinkkimme:

 1. Vältä tupakointia tai hengittämästä jonkun toisen savua. 

Tupakointi ei vain tuhoa keuhkojen terveyttä, mutta myös äänijohtoja. Hengitettävä savu ärsyttää suuresti kurkun taitoksia aiheuttaen käheyttä tai jopa sairauksia. Jos löydät itsesi tupakoitsijan läheltä, siirry hieman kauempana heistä, jotta vältät tupakoinnin. 

 1. Vältä kylmien tai hiilihapotettujen juomien juomista. 

Kylmien tai hiilihapotettujen juomien juominen ei ole haittaa kerrallaan, mutta jos huomaat juomasi liikaa viikossa, on parasta vähentää niitä. Kylmät lämpötilat voivat ärsyttää kurkkuasi ja varsinkin pitkän beatbox-päivän jälkeen, vältä syömistä tai juomista kylmänä hetkeksi. 

Fizzy-juomat ovat vaahtomaisia ​​ja aiheuttavat happotasoja vatsassasi. Hiilihapollisten juomien juominen voi usein rasittaa äänilaatikkoa ja aiheuttaa sen rapistumisen silloinkin kun kuiskat. 

 1. Juoda runsaasti vettä. 

Pidä itsesi aina sammutettuna. Paitsi että tämä auttaa kehoasi toimimaan paremmin, se myös auttaa rauhoittamaan kurkun taitoksia. Tottumalla juomaan vettä alkoholin tai muiden makeiden juomien sijaan, jotka voivat vahingoittaa ääniääniäsi. Juominen enemmän vettä voi myös estää sinua saamasta närästystä ja happamat refluksit. 

 1. Älä käytä liikaa ääntäsi. 

Joskus liikaa puhuminen voi aiheuttaa äänijohtojen väsymisen ja rasvan. Saatat jopa menettää äänesi, jos rasitat sitä liikaa juomatta vettä tai lämmittämättä ennen esitystä. Ammattitaitoiset beatboxerit ja laulajat tekevät usein laululämmittelyjä valmistellakseen äänijohtojaan esitykseen. 

Aivan kuten urheilijoiden lämmittely ennen turnausta, laulajat ja beatbox-artistit tekevät ne samasta syystä: loukkaantumisten tai vahinkojen estämiseksi. 

 1. Kysy lääkäriltä neuvoa, jos sinulla on jatkuvia ääniongelmia. 

Tämä on valitettava tapaus kenellekään, mutta krooninen kurkkukipu tai ääniongelmat voivat tarkoittaa, että sinulla on taustalla oleva sairaus, joka voi olla vakava. Jotkut äänihuuliin liittyvät olosuhteet ja sairaudet saattavat vaatia invasiivisia toimenpiteitä, kuten leikkausta. 

Mikä tahansa tylsä ​​trauma kurkussa voi vaikuttaa suuresti äänijohtoihisi. Tämä voi johtaa infektioihin tai äänen menetykseen. Muista aina käydä lääkärissä, kun koet jatkuvaa kipua tai rasitusta kurkussa.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *