Keramiikka 12 helpossa vaiheessa

Keraamiset mukit aloittelijoille: Keramiikka 12 helpossa vaiheessa

Keraamiset mukit ovat upeita käsintehtyjä esineitä, joita voit valmistaa. Kanavoi ovela puolesi ja opi heittämään savea, kunnes siitä tulee kaunis käsintehty muki, joka sopii täydellisesti kahvikuppeihin tai lahjaksi keramiikkaa rakastaville ystävillesi.

Keramiikka sisältää yleensä erilaisia ​​vaiheita. Se voi viedä aikaa, mutta se on osoittautunut sen arvoiseksi, kun näet kovan työn tulokset. Jos haluat pystyä tuottamaan kauniita käsintehtyjä keraamisia mukeja, joita löydät Kitulan kulttuuripysäkistä, lue.

 1. Valitse savi

Valitse oikea savi, jota on helppo käsitellä. Valittavana on laaja valikoima vaihtoehtoja: sileä, vaalea tai tumma. 

 1. Mittaa savesi

Jos haluat kevyemmän tuotteen, käytä vähemmän savea. Muista antaa noin kahden kilon heilutustila, jotta saat muovattavaa mutta kestävää savea. 

 1. Vaivaaminen

On olemassa erilaisia ​​vaivausmenetelmiä saven valmistamiseksi optimaaliseen käyttöön. Tutkimus perusvaivaamisesta, kierrevaivaamisesta ja häränpään vaivaamisesta.

 1. Kiinnitä savi pyörään

Kun savi on pyöreässä pallossa ja asema on valmis, kiinnitä savi pyörään. Sivele tippaa vettä keskelle, jotta savi tarttuu kiinni ja lyö sitä.

 1. Keskittäminen

Paina kämmentäsi ylöspäin savea vasten ja vedä sitä oikealla kädelläsi kohti itseäsi. Toista, kunnes kädet kohtaavat.

 1. Poraa reikä

Lepää kätesi savellesi sen pyöriessä ja tarkista epätasaisuudet. Jatka prosessia, kunnes rakenne on sileä kämmentesi alla.

 1. Levennä reikää

Luo mukin lattia laajentamalla reikää. Aseta etusormesi sisään samalla kun tuet ulkoseinää vasemmalla kädelläsi. Vedä sitä itseäsi kohti laajentaaksesi reikää.

 1. Purista lattia

Tämä vaihe auttaa vähentämään uunin halkeamia. Paina sientä varovasti lattian keskelle. Siirrä sitä itseäsi kohti, kunnes saavut seinän sisäpuolelle.

 1. Nosta seinät

Purista savi pohjaan ja nosta se ylös. Jatka tätä samalla kun puristat lattiaa jokaisen vedon jälkeen. 

 1. Mukauta

Muokkaa seinän muotoa mieltymystesi mukaan. Keraamiset mukit tunnetaan muodoista, jotka eroavat kaupallisesti tuotettujen mukien tavallisista suorista seinistä.

 1. Puhdista pohja

Muotoilun jälkeen puhdista pohja varmistaaksesi, että muki on sileä ja vapaa ylimääräisestä painosta. Kaavi ylimääräinen savi varovasti pois.

 1. Irrota pyörästä

Käytä lankaleikkuria ja aja se mukin alle. Purista sienellä vettä sen edessä. Vedä lanka uudelleen, mutta tällä kertaa vedellä. Toista, kunnes se alkaa liikkua ja sen voi lopulta ottaa pois. 
Nyt sinun tarvitsee vain oppia suunnittelun ja lasituksen perusteista, jotta voit tuottaa yhtä kauniita keraamisia mukeja kuin Kitulan kulttuuripysäkistä.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *