Kitula Cultural Stop: Voiko 8-bittistä grafiikkaa pitää taiteena?

Vanhina hyvinä aikoina tietokoneet pystyivät käsittelemään vain 8-bittistä dataa lohkoa kohti. Tämä tarkoittaa, että vain 8 bittiä tietoa voidaan tallentaa tietokoneen muistiin. Näillä grafiikoilla olisi suloisia, mutta rajoitettuja malleja ja värejä. 1980-luvun alusta lähtien tällaiset kuvat alkoivat kukoistaa ja niitä käytettiin kaikenlaisiin asioihin. Näitä olivat pelit, julisteet, grafiikat ja paljon muuta. Se oli uusi tapa luoda kuvia ja kuvitella niitä uudelleen digitaaliseen maailmaan. Katsokaa joitain syitä, miksi 8-bittistä grafiikkaa pidetään taiteena: 

 1. Sekoitus vanhaa ja uutta
  Nykyään ei enää ole 8-bittisiä pelejä tai videoita. Se alkaa hitaasti sammua modernin tekniikan noustessa. Alkuperäiset fanit rakastavat sitä silti. Ihmiset sanovat, että vanhan ja uuden sekoitus on houkutteleva. On monia pelejä ja grafiikkaa, jotka on tehty 8-bittisiksi. Ne ovat ajattomia ja sittemmin keksitty uudelleen.
 2. Käytetään peligrafiikkaan
  Jotkut kuuluisista 8-bittisistä peleistä sisältävät muun muassa ajattomia pelejä Super Mario Brothers, Donkey Kong ja Pac-Man. 1980-luku oli aika, jolloin pelaamisen suosio alkoi kasvaa. Kaikki halusivat saada käsiinsä hienoja pelikonsoleita. Nämä pelit määrittelivät tuon sukupolven lapset. Tähän päivään asti nämä pelit ovat edelleen läsnä ja ne on keksitty uudella grafiikalla.
 3. Yksinkertainen mutta tehokas
  Ihmiset rakastavat sitä, että 8-bittinen grafiikka on yksinkertaista mutta tyylikästä omalla tavallaan. Ne voivat olla yksinkertaisia, vain vähän tai ei selkeästi, mutta vetovoima on valtava. Pelejä ja grafiikkaa rakastavat niin monet ihmiset. Grafiikan selkeys ja kauneus eivät olleet aivan etusijalla ennen. Ihmiset yksinkertaisesti halusivat nähdä jotain hienoa ja pitää hauskaa sen kanssa.
 4. Tarjoaa nostalgiaa
  Jopa aikuiset rakastavat pelata vanhoja koulupelejä, kuten Pac-Man ja Super Mario Brothers. Vaikka käsitteet ovat yksinkertaisia, miljoonat rakastavat niitä edelleen. Jotkut konsolit ja alkuperäiset 8-bittiset pelit maksavat jopa tuhansia dollareita. Ajan myötä näiden pelien ja konsolien arvo kasvaa jatkuvasti. 8-bittiset pelit menevät historiaan peliteollisuuden edelläkävijöinä.

Kaunis ja viihdyttävä
Kuka sanoo, että 8-bittinen grafiikka ei ole taidetta? Heillä on kaikki komponentit, jotka tekevät taideteoksen. Kehittäjät työskentelevät väsymättä näiden grafiikkojen parissa ja sisältävät niin monia elementtejä. Värit, ominaisuudet ja grafiikat ovat kauniimpia kuin ihmiset luulevat olevansa. Toki, HD-grafiikka on hämmästyttävän selkeä, mutta 8-bittisellä grafiikalla on tietty viehätys, jota ei voi koskaan korvata.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *